beats by dre cheap

Najdraža, jedina moja.....

"Najdraža jedina moja!
Pisući ovo pismo ja se pouzdano nadam – optimista sam, kao i uvijek! - da te ono nikad neće stići već da ćemo se nas dvoje vidjeti i uvijek ostati zajedno. Jer ovo pismo je zato i pisano.
U ovom trenutku, kada polazimo u posljednju, odlučnu etapu boja od kojeg zavisi, pored ostalog i naša lična budućnost i sreća, - želim da ti kažem nekoliko prostih i jednostavnih stvari.
U mom životu postoje samo dvije stvari: moja služba našem svetom cilju i moja ljubav prema tebi, najmilija moja. Našu sreću i život koji smo htjeli nismo, kao ni milioni drugih, mogli ostvariti izolovano, već samo preko naše borbe i naše pobjede. I zato su te dvije stvari u suštini, u meni samom, jedno.
Znaj dušo, da si ti jedina koju sam volio i koju volim. Sanjao sam i sanjam o našoj zajedničkoj sreći - onakvoj kakvu smo željeli, o sreći dostojnoj slobodnih ljudi. To je jedina prava sreća, jedina koju treba željeti.
Ako primiš ovo pismo - ako dakle ja ne doživim taj veliki čas, nemoj mnogo tugovati, najdraža! U svijetu u kome budes tad živjela, naći ćes, uvijek živ, najbolji dio mene samog i svu moju ljubav prema tebi.
Za tebe sam siguran da će tvoj put biti prav i onakav kakav mora da bude. Na njemu, na putu života naći ćes osvetu i sreću.
Mnogo, mnogo te volim, jedina moja! I želim da nikad ne dobiješ ovo pismo, već da zajedno s' tobom dočekam veliki čas pobjede. Želim da te svojom ljubavi učinim onako srećnom kao sto to zaslužuješ.
Uvijek tvoj. "

Ovo pismo je Ivo Lola Ribar napisao svojoj djevojci Slobodi Trajković. Ona ga nikada nije dobila, ubijena je u Beogradu, prije Loline pogibije na Glamočkom polju.

 

Korni Grupa - Ivo Lola


Najdraža moja,jedina moja,
Ne stiglo te ovo pismo.
Verujem u život,videću te opet
Nadam se,nadaj se.

Samo borba za slobodu
Samo ljubav prema tebi
U životu mome još postoje
Nek u pobedi se u jedno spoje

Ivo Lola,Ivo Lola
Ivo Lola nije sam
S nama Ivo Lola nije sam...

Ako primiš pismo na praznik slobode
Ne daj smrti da nadjača.
Živećeš u svetu sanjanom za dvoje
Ne tuguj,već raduj se...

Život neka put tvoj bude
Sve moje nek u tebi živi
Nađi osvetu i sreću nađi
Moja jedina,u sebi me nađi

S nama Ivo Lola nije sam...


Narodna oslobodilačka borba
http://proleterski.blogger.ba
02/03/2008 18:31